Kosár: 0 HUF

A kosár jelenleg üres.

 
 
A 2009. óta fejlődő Nemzeti Tankönyv projekt egyik végeredménye a kollázskönyv lesz, amelyben kizárólag a külföldi, (a Magyarországon legelterjedtebb történelemkönyvben említett országokból származó) középiskolai tankönyvekből kivágott, a magyarokra és történelmükre vonatkozó szöveges és képi információk kerülnek időrendi sorrendbe szerkesztve, beragasztva.
A többéves munka zárásaként készülni fog egy honlap is, amely tartalmazza majd a kollázskönyv szerkesztett, magyarra fordított szövegét a forrásszövegekkel, képekkel az eredeti tankönyvekből és a workshopok dokumentációjából, mindenki számára elérhetően.
 
A regisztráció feltétele: egy külfölditől származó, hitelesen dokumentált sztereotípia Magyarországról vagy a magyarokról.
 
A projekt továbbra is szívesen fogad 1990 után kiadott, használt vagy új középiskolai történelem tankönyveket az alábbi országokból:
 
Argentína, Brazília, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Ciprus, Chile, Dánia, Dél-Afrikai Köztársaság, Dél-Korea, Dél-Szudán, Egyiptom, Eritrea, Észak-Korea, Észtország, Fülöp-szigetek, Görögország, Hollandia, Honduras, India, Írország, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kamerun, Kanada, Kína, Laosz, Lettország, Líbia, Litvánia, Luxemburg, Málta, Marokkó, Mexikó, Montenegró, Nagy Britannia, Nepál, Nicaragua, Norvégia, Olaszország, Portugália, Skócia, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szomália, Togo, Új-Zéland, Vietnám

CIKK A KIÁLLÍTÁSRÓL
 
 

 

 

#OFFBB

NEMZETI TANKÖNYV PROJEKT 
WORKSHOP ÉS KIÁLLÍTÁS
 
Kiállítás megnyitó:
2015. május 21. csütörtök, 19 óra
 
A kiállítás megtekinthető
2015. május 22-23.-ig, 10-18 óráig
 
Helyszín:
Budapest IX. Pipa utca 4.
Medence Csoport


A workshop időpontja:
2015. május 18-21.
 
A workshop hétfőtől csütörtökig
16-20 óráig üzemel.
 
A részvételhez regisztráció szükséges.
 
Regisztrálni a workshopra e-mailen
Kenéz Rékánál lehet:
kenezreka@gmail.com
 
 
Együttműködő partnerek:
Független Képzőművészeti Műhelyek Ligája Alapítvány, Budapest I. Kerületi Szilágyi Erzsébet Gimnázium,
OFF Biennale Budapest 2015


A program szervezői:

Kenéz Réka kenezreka@gmail.com

Keserue Zsolt keserue@gmail.com