Kosár: 0 HUF

A kosár jelenleg üres.

 

A UNITED FUTURE spot tárlat a designologist UNITED FUTURE programjának keretében, a Medence Csoporttal együttműködésben valósult meg. A kreatív újrahasznosítás témáját körüljáró szakmai anyagot a designologist állította össze, és a Medence Csoporttal való közös gondolkodás után öltött formát a spot.
Az installáció bázisát kopott, leselejtezett földmérő állványok alkotják, amelyek a rájuk helyezett, világító hengereknek köszönhetően, mint óriási, totemszerű állólámpák jelennek meg a térben.
Ez a forma üzenetértékű és több szempontból is magában sűríti a UNITED FUTURE eszméjét: egyrészt maga az installáció újrahasznosított elemekből áll; másrészt az élhetőbb jövő üzenetét hordozza a világról az embereknek; valamint „lámpásként” világít rá az együttműködés fontosságára és arra, hogy a design nem cél, hanem eszköz az alkotó emberek kezében.
A designologist és a Medence Csoport által közösen megálmodott, tizenegy elemből álló kiállítási anyag bemutatja, hogy milyen utóélete lehet kidobásra szánt tárgyainknak, a felhalmozódott hulladékoknak, hogyan lesz az elhasználtból érték.
Az otthoni körülmények közötti újrahasznosítás mellett megmutatjuk a design szerepét a környezettudatos gondolkodásban, fókuszba állítva azokat a megoldásokat, amelyek a fenntartható fejlődést segítik elő. Betekintést adunk a felelős gondolkodás jegyében készülő használati tárgyak sokaságából, ahol megjelenik az alternatív anyaghasználat vagy a professzionális újrahasznosítás. Válogatást nyújtunk nagy cégek újrahasznosított alapanyagból készülő termékeiből; kisebb-nagyobb design cégek tárgyait, valamint a magyar tervezők munkáit mutatjuk be. Anyaghasználati tematika szerint olyan projekteket és tárgyakat is sorra veszünk, amelyek megmutatják, hogy akár otthoni körülmények között is milyen sokféle dolog készülhet az újrahasznosítás jegyében.

 

Várjuk további állomások jelentkezését, ahol felhívhatjuk a figyelmet az élhetőbb, fenntarthatóbb és jobb jövő eszméire!

UNITED FUTURE SPOT

 

2013


by Designologist & Medence Csoport

 

Installáció: Medence Csoport

Kiállítási tablók: Sárossy Zsuzsa, designologist

 

Tematikat:
1. Az UNITED FUTURE spot bemutatása
2. ÚJRAHASZNOSÍTÁS ipari körülmények között - ahogy a nagy cégek teszik
3-4. ÚJRAHASZNOSÍTÁS kisszériás és egyedi design termékek - ahogy a kis cégek teszik
5. ÚJRAHASZNOSÍTÁS kisszériás és egyedi hazai termékek - ahogy a hazai tervezők teszik
6. ÚJRAHASZNOSÍTÁS műanyagból - ahogy Te magad teheted
7. ÚJRAHASZNOSÍTÁS fémből; autó és motorgumiból - ahogy Te magad teheted
8. ÚJRAHASZNOSÍTÁS textilből; fából - ahogy Te magad teheted
9. ÚJRAHASZNOSÍTÁS üvegből; papírból - ahogy Te magad teheted
10. Medence Csoport és projektjei az újrahasznosítás jegyében
11. Designologist és projektjei az újrahasznosítás jegyében


 

KÉPES KIAJÁNLÓ PDF

 

ÉrdeklődömBérelhető!