Kosár: 0 HUF

A kosár jelenleg üres.

 

A 2012-es Hello Wood-on külön társ- workshopként volt jelen a Medence Csoport UPCYCLING programja Terebessy Tóbiás és Buczkó Bence szakmai vezetésével. Az MEDENCE UPCYCLING workshop célja, olyan produktumok létrehozása, amelyek ikonszerűek, figyelemfelkeltőek, ugyanakkor hasznosak és evidens funkcióval bírnak. Mindezt, a csoporttól megszokott módon a fenntartható design, az upcycling és a közösségi alkotás jegyében tettük. Az alkotások használt, és újrahasznosított reklám molinókból valamint fából készültek. A résztvevők az egyhetes közös munka és szerkezeti kísérletezés végén három építményt késztettek el:

 

LANKA - Az Országos Kéktúra útvonalán a mályinkai református templom és a szabadon álló fa harangláb szomszédságába készítettük a “Lanka” elnevezésű pihenőt. Az árnyékolót egy - a lejtős fekvésű faluban nem egyedülálló - támfal mellé építettük meg. Az árnyékot adó tető egy origami alapján készített felnagyított struktúra, ami a hely terpadottságait követve szabálytalan alakot vesz föl. A közel 100 m2-es hajtogatott molinó tetőt tartó ferde lábak közé pad épült, ahonnan szépen ráláthatunk a templom barokk homlokzatára.
csapattagok: Schuller Mária, Schmidt Adrienn, Heli Judit, Palkó Szilvia, Bogó Krisztina
csoportvezető: Csorba Réka

 

ORGANIKUS JEL - Majális park, Dédestapolcsány
Árnyékoló Statikai kísérlet a molinó ponyva-fenyőléc szerkezet használatára.
csapattagok: Tillotson Rachael, Csohány Borbála, Ordasi Ágnes, Csombok Mariann
csoportvezető: Cserháti Csinszka

 

ÁRNYÉKOLÓ PAVILON - A dédestapolcsányi Hársfa Presszó udvarán kapott helyet egy szabadon álló árnyékoló építmény. A csoport a workshop ideje alatt több hasonló szerkezeten kísérletezett, melyekben a molinó és a fa kapcsolata, közös tartószerkezetként való alkalmazása volt a legfontosabb szempont. A végül kiválasztott szerkezet síkra kiterítve háromszög alakú, felállítva három ponton támaszkodik. Az árnyékoló alá pihenő padok készültek molinó ülőfelülettel. Az árnyékoló második, továbbfejlesztett darabja a 2012-es Sziget Fesztivál Kreatív Workshop Zónájában került felállításra.
csapattagok: Magyar Réka, Németh Dóra, Tamás László, Sarkadi Zsolt, Vértesi Borbála, Ungár Fanni
csoportvezető: Szakál Ferenc

UPCYCLING WORKSHOP

 

Hello Wood alkotótábor:
2012. július 21 – 29.

Szervezők:
MOME line – design műhely

REFLEKT Stúdió
Társszervezők:
Krétakör

Partnerek:
Romaversitas, Berki Judit, MOME Ecolab, Medence Csoport, VJ Centrum

 

workshopvezetők:

Terebessy Tóbiás, Buczkó Bence

csoportvezetők:
Csorba Réka
, Cserháti Csinszka, Szakál Ferenc

 

csapattagok:
Schuller Mária, Schmidt Adrienn, Heli Judit, Palkó Szilvia, Bogó Krisztina, Tillotson Rachael, Csohány Borbála, Ordasi Ágnes, Csombok Mariann, Magyar Réka, Németh Dóra, Tamás László, Sarkadi Zsolt, Vértesi Borbála, Ungár Fanni

 

 

Érdeklődöm