Bamboo Sziget

A Balatonban, 100 méterre a siófoki parttól áll a Bamboo Sziget, Magyarország egyik legnépszerűbb wakeboard pályájának indítóállása. 2001 óta minden évben felállításra kerül az általunk tervezett és gyártott bambuszvázas árnyékoló szerkezet. A szigetre tervezett felépítményünk vázszerkezete bambuszból készült. Az elemeket oldható vém kötésekkel rögzítjük. Az elemek stabilitását és az egymáshoz való rugalmas viszonyát bowdenek segítségével értük el. A design a grafikai elemeket is tartalmazta, plakátok, táblák készültek.

A fém szerkezetű stég 1.30m kiosztású fém felállásaihoz rögzített bambusznád fogólapból és hajókötélből áll. A korlátoszlopokhoz vannak rögzítve a reklám molinók és a világítótestek. A stég központi helyén egy 20 cm magasságú dobogó – színpad helyezkedik el, amely a ruházat és felszerelések bemutatását biztosítja, rendezvények idején színpadként működik. A dobogón levő O’neill bemutató fal mögött egy 2 m2 alapterületű fémszerkezetű, zárható, polcozott raktár helység található, ahol a technikát és egyéb eszközöket lehet tárolni. A raktár két oldalán van két öltöző fülke, mely egy- egy sínen csúszó függönnyel zárható. A raktár falán két tükör és lehajtható ülőkék vannak, így használaton kívül a függönyök elhúzásával az öltözők nem foglalnak helyet a színpadból.

A bár egy 12m kerületű körbeülhető központi részből és egy 4 m hosszú bárpultból áll. A pultok magassága 1.20 m. A bár szerkezete fémlamellás csomópontok rögzítik a tartó bambusznád oszlopokat a deszkázathoz és a pulthoz. Az oszlopok között vékony bambusznád rácsozat található, mely a szelet átengedi. A bár felszerelése, technológiai paraméterei egyeztetés alatt. A munkalapok és a pult anyaga vörösfenyő palló. A pult hosszában 20 cm magasságban bambusznád lábtartó van. A pulthoz 15 db. rögzített bárszék csatlakozik szintén hasonló anyagok felhasználásával.

A sziget statikai csomópontjaiból felálló bambusz oszlopok és feszített sodronyrendszer tartja azt az alumínium és bambusz csőrendszert, amelyen van kifeszítve összesen 75 m2 ponyva. Az árnyékoló ponyva 3 külön elemből áll, az elemek csigarendszer segítségével külön ki- ill. betekerhetőek. A ponyvarendszert erős szél esetén a sziget személyzete betekeri. Az árnyékoló ponyva magassága 3 ill. 2.70m. A tartó oszlopok magassága 3.5.; 6 m. az oszlopokon vannak elhelyezve a világítótestek és a szemeteskosarak is.