Octopus

A Medence Csoport tervezésében, szervezésében és kivitelezésében 2003-2012 közt működött az Octopus Összművészeti Helyszín, mint a Sziget Fesztivál irodalmi, képző- és iparművészeti és komolyzenei programjainak otthona.

A helyszín központi eleme a 200 fős befogadóképességű, nyolcszögletű, bambusz vázas OCTOPUS nagysátor, melyben főként kulturális rendezvények, irodalmi előadások, komolyzenei koncertek, zenei rendezvények kerültek megrendezésre.

A nagysátor körül 3 kisebb, 30m2 négyszög alapterületű sátor kapott helyet. A helyszínhez kapcsolódott a szintén nyolcszögletű, bambusz szerkezetű Labirintus installáció is.

A tehetséges művészeti főiskolások, fiatal művészeti csoportok mellett, a hazai művészet csúcsintézményei is helyet kaptak nálunk. 2008-tól a helyszín kibővült a Múzeumi Negyeddel, a Szépművészeti Múzeum, Modem, Ludwig Múzeum, Iparművészeti Múzeum, Aquincum, Skanzen, Közlekedési Múzeum, Országos Műszaki Múzeum, Magyar Nemzeti Galéria, Magyar Nemzeti Múzeum részvételével.

Az Octopus a Sziget Fesztivál irodalmi, képzőművészeti és komolyzenei programjainak otthonaként 2003-ban jött létre. Az Octopus udvar az a helyszín, ahol a fű zöld marad és a kicsi gyerekektől a nagyszülőkig mindenki talál magának elfoglaltságot. Fiatal művészeti csoportok, tervezők mutatkozhatnak be az Udvaron és az Artshopban. A művészeti egyetemisták terepe a MOME sátor, a kreativitásukat próbára tevők pedig többek közt a MakettLabor alkotóműhelyét látogathatják. Itt található a fesztivál egyik népszerű programja, a Labirintus szerepjáték is. A programokat minden évben egy kiemelt téma köré fűzzük. Eddigi témáink: a repülés, a négy őselem, az újrahasznosítás, a víz- a víz hiánya, a fény, és a rendszerváltás.

Múzeumi Negyed: Medence Csoport, Ónody Ágnes, 
komolyzenei programok: Zsoldos Dávid és a Fidelio csapata
irodalmi programok: Balázs Eszter; Rácz I. Péter
filmklub: Bredár Zsolt
színház és tánc programok: Artus / Goda Gábor, Rácz Anikó
Tarot labirintus: Bérczi Zsófi és az Élőkép Egyesület
MOME: Szirtes János, Bodóczky Antal
RE+workshop: Medence Csoport
// A Medence Csoport megalakulása óta számunkra az augusztus = Sziget Fesztivál. 2001 óta évről évre a Sziget szervezők megbízásából komplett helyszíneket, kis és nagysátrakat, művészeti installációkat terveztünk, gyártottunk, építettünk, alkottunk, rengeteg programot, kiállítást, előadást szerveztünk, bonyolítottunk le. A munkában részt vett számtalan barát, művész- és alkotótárs, munkatárs, alvállalkozó. 

https://epiteszforum.hu/homokszobrok-es-arnyekolo-installacio